Over Rechtstreeks

Geboren ondernemer

Sabine Van Overmeire groeide op in Zwevegem (West-Vlaanderen), de bakermat van staaldraad-gigant Bekaert. Als kind van hardwerkende zelfstandigen hielp ze al op jonge leeftijd mee in het familiebedrijf (drukkerij, kranten –, schoolgerief – en geschenkenwinkel). Het ondernemerschap werd haar met de paplepel meegegeven en haar groot rechtvaardigheidsgevoel zette de weg open richting de opleiding rechten.

Haar rechtenstudie vervolledigde Sabine Van Overmeire aan de Katholieke Universiteit Leuven in 2006. Als stagiaire ging ze aan de slag bij Advocatenassociatie Nelissen Grade, een van de grootste advocatenkantoren te Leuven. Hier lag de focus op het consequent opvolgen en aanpakken van dossiers. Haar ervaring groeide gestaag. Tijdens haar stage kon Sabine Van Overmeire proeven van verschillende rechtsdomeinen om zich uiteindelijk te specialiseren in die rechtsdomeinen waar haar interesse lag.

… voor ondernemers

In 2010 volgde ze de liefde naar de ‘andere kant van het water’ en startte in 2013 een éénmanskantoor in het hartje van Antwerpen. In 2017 vervoegde ze Talo Advocaten, een full ondernemingsrecht gericht kantoor en werd er partner.

De lokroep van de Zuidrand en de drang naar de persoonlijke ‘one-on-one’- aanpak bleef echter groot.

Advocatenkantoor Rechtstreeks ontstond in 2020 met een duidelijke visie: lokaal, ondernemend en geëngageerd. Dichtbij de klanten, dichtbij haar gezin en vanuit haar mensenhart want ‘mensen doen zaken met mensen’.

Behalve advocaat en ondernemer is Sabine Van Overmeire ook zeer geëngageerd in het sociale netwerk leven. Zij is momenteel voorzitter van de oudervereniging van de school van haar kinderen, hostcoördinator van de netwerkorganisatie BNI Zuidrand. In haar vrije tijd haalt ze positieve energie bij haar coverband Kyle & The Kids als frontzangeres.

Over Rechtstreeks - Sabine van Overmeire